Press release Masterly Milano

Persbericht

Uitnodiging pers ontbijt

 

Datum: 11 april 2019
Tijd: 11:00 uur
Locatie: Palazzo Francesco Turati
Via Meravigli 7, Milano

 

Cartoni Design en Rademakers Gallery zullen hun succesvolle samenwerking van het afgelopen jaar voortzetten op Masterly Milano. Cartoni Design, gebruikt reststromen om zo de productie circulair te maken en vanuit deze filosofie werken ze met innovatieve designers zoals o.a. Maarten Olden. Rademakers Gallery vertegenwoordigt kunstenaars die op een heel andere manier omgaan met restmaterialen, zoals de kogelhulzen sculpturen van Sebiha Demir of de maskers gemaakt van oude visnetten door Joana Schneider.

 

Door het gebruik van bestaande knooptechnieken die ze geleerd heeft van de ambachtslieden, schept Schneider theatrale, dramatische omgevingen met een krachtige symboliek waarin onder meer gezichtsvormen en dierlijke wezens tot stand komen.

 

Maarten Olden ontwerpt meubels vanuit een fascinatie voor machines en bewegende delen. Soms expliciet, vaker op een meer subtiele manier. Olden heeft voor Cartoni Design een tafel ontworpen vanuit de circulaire ontwerpfilosofie die tentoongesteld zal worden.

 

Colette Vermeulen creëert objecten die niet op meubels lijken, maar als zodanig kunnen worden gebruikt om zo de fantasie van de consument te verleiden.
Vermeulen laat op verschillende manieren zien hoe reststromen kunnen dienen als crossover tussen design en kunst. Zij presenteert zowel objecten als kunst voor zowel Rademakers Gallery en Cartoni Design.
 

Rademakers Gallery - 9 tot en met 13 april 2019- Room 13

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

 

Rademakers Gallery

KNSM-Laan 291

1019 LE Amsterdam

Tel: +31 20 622 54 96

Mobile: +31 642 302 293

info@rademakersgallery.com

www.rademakersgallery.com