• Barbara Nanning

  Eeuwige beweging

   

  Een pionier in keramiek en glaskunst die schildert met gesmolten glas. Al veertig jaar lang combineert Barbara Nanning het klassieke ambacht met experimenten en innovatief materiaalgebruik tot een geheel eigen vormentaal. Dat wordt nu rijkelijk gevierd. De kunstenares heeft zowel een expositie in het Gemeentemuseum Den Haag: Barbara Nanning – Eeuwige beweging. Veertig jaar keramiek, installaties en glaskunst, van 31 augustus t/m 1 december, als een solo-expositie bij Rademakers Gallery van 7 september t/m 12 oktober.

   

   

 • North Sea Jazz

  Rademakers Gallery, North Sea Jazz Festival, Hudson Hall van de Ahoy in Rotterdam, 12-14 juli 2019.
  North Sea Jazz

  Na ons de zondvloed van Joana Schneider

  Rademakers Gallery maakt deel uit van Rotterdam Contemporary Art Fair, een kleine kunstbeurs midden in het hart van het North Sea Jazz Festival. Dus naast muziek, vind je van 12 t/m 14 juli in de Hudson Hall van de Ahoy in Rotterdam veel nieuw werk uit de galerie van de kunstenaars Mishmash, Maayke Schuitema, Sebiha Demir en Joana Schneider.

   

   

 • Rob Visje - Woman with plants
  Rob Visje - Woman with plants

  Rob Visje laat onder de titel ‘Weerspiegelingen’ ook nieuwe schilderijen zien waarin vervorming een rol speelt. Zoals in eerdere werken reageert hij op de hedendaagse visuele beeldcultuur, de wereld die de media ons voorschotelt. Uit foto’s die hem fascineren, stelt de kunstenaar een nieuwe allegorie van beelden samen, die los van de realiteit en uit hun context, een nieuw, gelaagd verhaal vormen in verf. Zoals het werk uit de serie Weerspiegelingen een samenstelling is van een foto van Syrië, Eye Filmmuseum en de vooroorlogse Amsterdamse haven. De vervreemdende beeldvermenging klopt in perspectief niet en toch vormt het een wonderbaarlijk geheel op het canvas. ‘In een tijd waarin we worden overspoeld met een tsunami van beelden, confronteer ik de kijker met de daaruit voortvloeiende beeldverwarring. Maar ik bied tegelijkertijd de kans om een eigen interpretatie van de wereld te vormen.’